Corona Virus Informatie

Beste Bewoners van Wijchen en omstreken,

Hieronder kunt u lezen welke maatregelen onze praktijk heeft genomen om de huisartsenzorg op een veilige manier te kunnen verlenen. Het landelijk beleid is hier leidend in.

Mag ik de huisartsenpraktijk bellen? Dit is één van de meest gestelde vragen van de afgelopen maanden. Ja, de huisartsenpraktijk is gewoon open voor al uw medische vragen. Heeft u hulp nodig, aarzel dan niet ons te bellen. Wel maken we hierin een onderscheid tussen Coronaklachten en andere klachten.

*Gaat het om Coronaklachten? Dan houden wij vast aan het landelijk beleid en dat is thuisblijven. Bent u verkouden of hoest u? Dan blijft u binnen. Hiervoor hoeft u geen contact op te nemen met uw huisarts. Merkt u een verandering en voelt u zich zieker worden? Dan neemt u wel contact op met de huisartsenpraktijk. Vindt de huisarts of doktersassistent het nodig u te zien? Dan komt u naar het aparte hoestspreekuur of legt de huisarts een visite af bij u thuis.

Iedereen met milde klachten die misschien wijzen op het Coronavirus (zoals verkoudheid, hoesten of verhoging) kan via tel. nummer 0800-1202 een afspraak maken bij de GGD om zich te laten testen. Het nummer is gratis en zeven dagen per week van 8:00 – 20:00 uur bereikbaar.

*Wat betreft de ‘andere klachten’: Als u overdag huisartsenhulp nodig heeft, dan neemt u net als anders contact op met de eigen huisartsenpraktijk. Heeft u ’s avonds, ’s nachts of in het weekend huisartsenzorg nodig? Dan belt u de centrale huisartsendienst (telefoonnummer: 0900-8880)

Is het veilig om naar de dokter te gaan? 

Ja, we hebben onze praktijk aangepast aan de landelijke richtlijnen;

Heeft u een afspraak bij de huisarts of poh, dan;

  • Bij binnenkomst eerst uw handen desinfecteren.
  • In de wachtruimte kan er max. 1 patiënt wachten. Is de wachtruimte “vol”dan kunt u buiten wachten, u wordt dan opgehaald.
  • Afhankelijk van situatie, ingreep en medewerker wordt er beschermende kleding gedragen. Landelijk beleid is hier leidend in.
  • Afspraken met de praktijkondersteuners Somatiek worden gefaseerd op de praktijk gezien.
  • Afspraken met de praktijkondersteuner GGZ uitsluitend nog telefonisch / beeldbellen.


Kan ik zonder afspraak binnenlopen?
 

Nee, de praktijk is alleen op afspraak geopend;

  • Voor herhaalmedicatie en andere vragen, neem telefonisch contact met ons op.

Hoe kunt u helpen? 

We rekenen op uw hulp om besmetting te voorkomen door;

  • Onder andere binnen te blijven bij milde klachten en door uit te spreken of u koorts heeft wanneer u contact opneemt met de eigen huisarts of huisartsenpost. De huisarts die de ‘andere klachten’ consulten of visites doet is immers niet in een beschermend pak gekleed. Vermoedt u dat u Coronaklachten heeft? Geef dat dan duidelijk aan door als u ons belt. Zowel voor uzelf, voor andere patiënten als voor uw zorgverleners. Zodat patiënten met Coronaklachten niet in de buurt komen van patiënten met andere klachten.
  • Kom bij voorkeur alleen en niet vroeger dan 5 minuten voor uw afspraak.
  • Buiten wachten als u een afspraak heeft en de wachtruimte is “vol”. Gelieve de 1,5 m afstand ook buiten te handhaven en ruimte te maken voor andere bezoekers.

Dank u wel!

Adres